Skip to main content

Onze kwaliteitszorg

Een gevarieerd artikelassortiment vereist ook altijd een veeleisend kwaliteitsbeheer. Onze interne afdeling kwaliteitszorg heeft zich dan ook tot taak gesteld de goede kwaliteit van alle textiel- en non-foodartikelen te waarborgen.

Wij ondernemen duurzaam

Nu informeren

Kwaliteit

Een veilig product voor onze klanten

Wij hanteren de hoogste normen voor de kwaliteit van onze producten en zijn niet bang om verder te handelen, te testen en de klant te informeren, dan wettelijk vereist is.

Het omvangrijke werk van ons kwaliteitsmanagementteam, bestaat uit ongeveer 40 medewerkers. Dit team houdt zich bezig met het opstellen, controleren en consequent handhaven van de testvoorschriften. De nadruk ligt hier op de adviserende functie voor de inkoopafdelingen.

Veeleisende testprocedures

Ons kwaliteitsmanagementteam staat voortdurend in contact met keuringsfaciliteiten in Azië en Europa om de kwaliteit van onze artikelen te waarborgen zodat ze voldoen aan de eisen van onze klanten.

Wij willen ook de nadruk leggen op ons intern laboratoriumwerk, waarbij wordt gecontroleerd of aan onze eisen wordt voldaan, maar ook nieuwe testprocedures worden ontwikkeld voor de eigen eisen van KiK. Chemische en fysische proeven worden bijvoorbeeld gebruikt om de verwerking, de afmetingen, de wrijfvastheid van de vezels van de artikelen te onderzoeken en de keuringsplannen worden dienovereenkomstig aangepast. Naast alle interne tests zijn onafhankelijke testinstituten betrokken bij het uitgebreide testproces.

Niet tevreden?

Heb je een product gekocht waar je niet tevreden over bent of wil je een probleem melden? Voel je vrij om contact op te nemen met onze behulpzame klantenservice. Neem contact met ons op!

Klantenservice

Chemicaliën

REACh-verordening

De Europese REACh-verordening regelt de toelating en beperking van chemische stoffen in textiel en verbiedt stoffen zoals azokleurstoffen of kankerverwekkende aminen in textiel.

Omdat veiligheid voor ons de hoogste prioriteit heeft, hebben wij samen met de leden van de Textielalliantie besloten een stap verder te gaan dan REACh, naar mode zonder schadelijke stoffen. De nadruk ligt op de vervanging van 100 schadelijke chemische stoffen in onze textielproductie door onschadelijke stoffen. In 2016 heeft de Textielalliantie de zogenaamde MRSL-lijst (Manufacturing Restricted Substances List) van de ZDHC (Zero Discharge of Hazardous) overgenomen. Deze lijst bevat schadelijke chemicaliën en stoffen die bij de productie van kleding in het milieu terecht kunnen komen. Het doel van de ZDHC is het gebruik van gevaarlijke chemische stoffen te verminderen en die waarvoor al duurzamere alternatieven beschikbaar zijn, te elimineren.